Түлектерді жұмысқа орналастыру
«ҚазТБУ» АҚ түлектерінің жұмысқа орналасуы туралы салыстырмалы талдау
2020, 2021, 2022 ж.ж.
№ |
Дайындық бағыты / Шифр және білім беру бағдарламасының атауы |
2020 жылығы түлектер саны |
«Азаматтарға арналған үкімет» Мемлекеттік корпорациясы» КЕ АҚ деректері бойынша зейнетақы аударымдары бар (2021 жылдың 15 ақпандағы мәлімет бойынша) |
2021 жылығы түлектер саны |
«Азаматтарға арналған үкімет» Мемлекеттік корпорациясы» КЕ АҚ деректері бойынша зейнетақы аударымдары бар (2022 жылдың 25 қаңтардағы мәлімет бойынша) |
2022 жылығы түлектер саны |
«Азаматтарға арналған үкімет» Мемлекеттік корпорациясы» КЕ АҚ деректері бойынша зейнетақы аударымдары бар (2023 жылдың 31 қаңтардағы мәлімет бойынша) |
БАКАЛАВРИАТ |
|||||||
1 |
6В021 – Өнер |
44 |
40 (91%) |
32 |
16 (50%) |
59 |
37 (62,7%) |
- |
Дизайн |
44 |
40 |
30 |
15 |
48 |
28 |
- |
Сән дизайны |
- |
- |
1 |
1 |
1 |
- |
- |
Графикалық дизайн |
- |
- |
1 |
0 |
0 |
0 |
- |
Архитектуралық дизайн |
- |
- |
- |
- |
10 |
9 |
2 |
6В051 – Биологиялық және сабақтастық ғылымдар |
44 |
40 (91%) |
41 |
37 (90%) |
20 |
11 (55%) |
- |
Биотехнология |
44 |
40 |
41 |
37 |
20 |
11 |
3 |
6В052 – Қоршаған орта |
19 |
19 (100%) |
10 |
6 (60%) |
17 |
12 (70,6%) |
- |
Экология |
19 |
19 |
10 |
6 |
17 |
12 |
4 |
6В072 – Өндірістік және өңдеу салалары |
51 |
46 (90%) |
80 |
61 (76%) |
94 |
76 (80,9%) |
- |
Азық-түлік өнімдерінің технологиясы |
26 |
23 |
37 |
28 |
34 |
26 |
- |
Қайта өңдеу өндірістерінің технологиясы |
5 |
4 |
7 |
4 |
11 |
9 |
- |
Жеңіл өнеркәсіп бұйымдарының технологиясы және құрастырылуы |
20 |
19 |
31 |
24 |
24 |
17 |
- |
Мұнай-газ ісі |
- |
- |
1 |
1 |
11 |
10 |
- |
Тау-кен ісі және пайдалы қазбаларды өндіру |
- |
- |
4 |
4 |
14 |
14 |
5 |
6В071- Инженерия және инженерлік іс |
25 |
24 (96%) |
50 |
33 (66%) |
20 |
14 (70,0%) |
- |
Органикалық заттардың химиялық технологиясы |
25 |
24 |
47 |
30 |
16 |
11 |
- |
Технологиялық машиналар мен жабдықтар |
- |
- |
3 |
3 |
0 |
0 |
- |
Автоматтандыру және басқару |
- |
- |
- |
- |
4 |
3 |
6 |
6В075 - Стандартизация, сертификация (салалары бойынша) |
31 |
30 (97%) |
16 |
14 (88%) |
28 |
22 (78,6%) |
- |
Стандартизация, сертификация |
31 |
30 |
16 |
14 |
28 |
22 |
7 |
6В112 - Гигиена және өндірісте еңбекті қорғау |
46 |
31 (67%) |
48 |
29 (60%) |
48 |
27 (56,3%) |
- |
Өмір тіршілігінің қауіпсіздігі және қоршаған ортаны қорғау |
46 |
31 |
48 |
29 |
48 |
27 |
8 |
6В061 – Ақпараттық-коммуникациялық технологиялар |
75 |
70 (93%) |
76 |
58 (76%) |
99 |
71 (71,7%) |
- |
Ақпараттық жүйелер |
75 |
70 |
76 |
58 |
98 |
70 |
- |
IT-менеджмент |
- |
- |
- |
- |
1 |
1 |
9 |
6В111 - Қызмет көрсету саласы |
104 |
91 (88%) |
172 |
114 (66%) |
210 |
145 (69,0%) |
- |
Туризм |
30 |
26 |
43 |
29 |
55 |
38 |
- |
Халықаралық туризм |
- |
- |
3 |
3 |
0 |
0 |
- |
Мейрамхана және қонақ үй бизнесі |
74 |
65 |
126 |
82 |
155 |
107 |
10 |
6В041 – Бизнес және басқару |
168 |
154 (92%) |
223 |
169 (76%) |
191 |
138 (72,3%) |
- |
Есеп және аудит |
58 |
53 |
64 |
48 |
58 |
40 |
- |
Мемлекеттік және жергілікті басқару |
50 |
48 |
38 |
33 |
34 |
27 |
- |
Қаржы |
26 |
24 |
37 |
26 |
32 |
24 |
- |
Экономика |
7 |
7 |
39 |
28 |
26 |
17 |
- |
Менеджмент |
27 |
22 |
45 |
34 |
41 |
30 |
|
БАКАЛАВР БОЙЫНША ЖИЫН |
607 |
545 (90%) |
748 |
537 (72%) |
786 |
553 (70,4%) |
МАГИСТРАТУРА |
|||||||
1 |
7М061- Ақпараттық-коммуникациялық технологиялар |
26 |
23 (88%) |
32 |
27 (84%) |
18 |
14 (77,8%) |
- |
Ақпараттық жүйелер |
26 |
23 |
26 |
24 |
10 |
8 |
- |
IT-менеджмент |
- |
- |
6 |
3 |
8 |
6 |
2 |
7М041 - Бизнес және басқару |
89 |
79 (89%) |
94 |
81 (86%) |
61 |
55 (90,2%) |
- |
Экономика |
35 |
31 |
30 |
28 |
23 |
22 |
- |
Мемлекеттік және жергілікті басқару |
22 |
19 |
19 |
14 |
12 |
8 |
- |
Менеджмент және басқару |
32 |
29 |
45 |
39 |
26 |
25 |
3 |
7М071 - Инженерия және инженерлік іс |
6 |
6 (100%) |
10 |
9 (90%) |
5 |
5 (100%) |
- |
Химиялық инженерия және процестер |
6 |
6 |
10 |
9 |
5 |
5 |
4 |
7М072 - Өндірістік және өңдеу салалары |
- |
- |
6 |
5 (83%) |
14 |
12 (85,7%) |
- |
Мұнай инженериясы |
- |
- |
2 |
2 |
0 |
0 |
- |
Мұнай-газ ісі |
- |
- |
- |
- |
4 |
3 |
- |
Азық-түлік өнімдерінің өндірісі |
- |
- |
2 |
1 |
0 |
0 |
- |
Азық-түлік қауіпсіздігі |
- |
- |
- |
- |
3 |
2 |
- |
Азық – түлік өнімдерінің технологиясы |
- |
- |
- |
- |
4 |
4 |
- |
Жеңіл өнеркәсіп бұйымдарының технологиясы және құрастырылуы |
- |
- |
2 |
2 |
3 |
3 |
|
МАГИСТРАТУРА БОЙЫНША ЖИЫН |
121 |
108 (89%) |
142 |
122 (86%) |
98 |
86 (87,8%) |
|
БАРЛЫҒЫ |
728 |
653 (90%) |
890 |
659 (74%) |
884 |
639 (72,3%) |