*Қ. Құлажанов атындағы Қазақ технология және бизнес университеті келесі білім беру бағдарламалары бойынша 1 курсқа студенттерді қабылдауды жүзеге асырады: 6в02101 Графикалық дизайн, 6В02102, 6В02103 сән дизайны, 6В02104 Сәулеттік дизайн, 6в04103 Есеп және аудит, 6В04105 Менеджмент, 6в04107 Мемлекеттік және жергілікті басқару, 6В04108 Қаржы, 6в04110 Экономика, 6в05112 Биотехнология , 6в05213 экология, 6в06114 Ақпараттық жүйелер, 6В06115 it-менеджмент, 6в07116 Автоматтандыру және басқару, 6в07117 Органикалық заттардың химиялық технологиясы, 6в07219 Технологиялық машиналар мен жабдықтар, 6в07231 тау-кен дело: физика-химиялық геотехнология, 6В07218 тау-кен дело: пайдалы қазбалар кен орындарын ашық және жерасты игеру, 6в07220 азық-түлік өнімдерінің технологиясы (салалар бойынша), 6в07222 мұнай-газ дело: Мұнай және газ кен орындарын игеру және пайдалану, 6в07223 қайта өңдеу өндірістерінің технологиясы (салалар бойынша), 6В07224 жеңіл өнеркәсіп бұйымдарының технологиясы және конструкциясы, 6в07525 Стандарттау және сертификаттау (салалар бойынша), 6в11126 Мейрамхана дело және қонақ үй бизнесі, 6В11127 Туризм, 6В11128 IT – қызмет көрсету саласындағы технологиялар, 6В11129 Халықаралық туризм, 6В11230 тіршілік қауіпсіздігі және қоршаған ортаны қорғау. Екі дипломдық білім беру жүйесі және магистратура жұмыс істейді. Университетте технология және бизнес саласындағы 13 мамандық бойынша колледж жұмыс істейді. Басқа қалалықтар үшін жатақхананың жаңа ғимараты ұсынылады. Телефондар: +7(7172) 57 88 15, +7 708 425 06 60, +7 701 602 53 53

КазУТБ в СМИ

"Тамақ өнеркәсібіндегі жаңа тенденциялар, инновациялар және қауіпсіздік" Халықаралық ғылыми-практикалық конференция аясында "Қазіргі ғылым: өзекті мәселелер және оларды шешу жолдары"

"Тамақ өнеркәсібіндегі жаңа тенденциялар, инновациялар және қауіпсіздік" атты 1-секцияда келесі студенттердің жұмыстары қаралды:

1 Махаш А.Е., Есіркеп Г.Е., Нармандах Ж.

ЕТ ӨНІМДЕРІН ӨНДІРУДІҢ ҚАЗІРГІ ЗАМАНҒЫ ТЕХНОЛОГИЯЛАРЫН ЖЕТІЛДІРУ
2 Жиеней А.Е , Омаралиева А.М.

ГЛЮТЕНСІЗ МАКАРОН ӨНІМДЕРІН ӨНДІРУДЕГІ ИННОВАЦИЯЛАР: ҚАЗАҚСТАНДЫҚ АСТЫҚ ШИКІЗАТЫНЫҢ БОЛАШАҒЫ
3 Васковская К.В., – Омаралиева А.М.

ВЫБОР СЫРЬЯ ДЛЯ ПРОИЗВОДСТВА МУЧНЫХ  

КОНДИТЕРСКИХ ИЗДЕЛИЙ
4 Емберген К., Байтасова С.С., Нармандах Ж.

ҚАЗАҚСТАН РЕСПУБЛИКАСЫ ЭКОНОМИКАСЫНДАҒЫ СТАНДАРТТАУДЫҢ РӨЛІ
5 Ходжаберген Г.М., Жұмахан А.Е., Агедилова М.Т.,  

Нармандах Ж.

МИКРООРГАНИЗМДЕР ТУДЫРАТЫН КАРТОП АУРУЛАРЫН  АЛДЫН АЛУ
6 Умьянова С.Ж.,

РАЗВИТИЕ АГРОТЕХНИЧЕСКИХ СТАРТАП-ПРОЕКТОВ В КАЗАХСТАНЕ: ЗАРУБЕЖНЫЙ ОПЫТ ИНДИИ
7 Аубакирова А.К., А.Омаралиева,

КОМПЛЕКСНЫЙ ПОДХОД УПРАВЛЕНИЯ КАЧЕСТВОМ НА ПРОИЗВОДСТВЕ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ КОНТРОЛЯ ДЛЯ БЕЗОПАСНОСТИ ПИЩЕВОЙ ПРОДУКЦИИ  
8 Жүніс А.Н., Омаралиева А.М.

ПРОБИОТИКАЛЫҚ ҚАСИЕТТЕРІ БАР МЕКТЕПТЕГІ ТАМАҚТАНУДЫ ДАМЫТУ ПЕРСПЕКТИВАЛАРЫ
9 Ғалымов Д.З., Омаралиева А.М.

ӨСІМДІК ҚОСПАЛАРЫ БАР ИТАЛЬЯНДЫҚ ІРІМШІГІН ӨНДІРУ
10 Дуанбай А.Б., Есіркеп Г.Е.

АШЫТҚЫ АДАМ АҒЗАСЫНА ПАЙДАЛЫ МА ӘЛДЕ ЗИЯН БА?
11 Мухамбетов Т. М., Бектурганова А.А.

ОЦЕНКА КАЧЕСТВА КИСЛОМОЛОЧНОЙ ПРОДУКЦИИ  
12 Пак Ж.Д., Бектурганова А.А.

АКТУАЛЬНОСТЬ ПРОИЗВОДСТВА НОВЫХ ВИДОВ ДЕСЕРТОВ
13 Умьянова С.Ж.,

РАЗВИТИЕ АГРОТЕХНИЧЕСКИХ СТАРТАП-ПРОЕКТОВ В КАЗАХСТАНЕ: ЗАРУБЕЖНЫЙ ОПЫТ ИНДИИ
14 Абакирова А.Т., Бекетова М.А., Ботбаева Ж.Т., Нармандах Ж.

ПРОБИОТИКАЛЫҚ ҚАСИЕТТЕРІ БАР СҮТҚЫШҚЫЛДЫ ӨНІМ
15 Есиркеп Г.Е., Бектурганова А.А., Бактыбаева А.С., Кожамсеитов М. А.

ПРАКТИЧЕСКИЕ АСПЕКТЫ ФОРМИРОВАНИЯ  

КАЧЕСТВА И БЕЗОПАСНОСТИ МЯСНЫХ ИЗДЕЛИИ
16 Исенгазиева А.К., Муканова К.А., Акжолтаева Ш.Н.

РАЗРАБОТКА ТЕХНОЛОГИИ НАЦИОНАЛЬНОГО НАПИТКА «ШАЛАП» НА ОСНОВЕ МОЛОЧНОЙ СЫВОРОТКИ  
17 Мичка Д.А., Котенко А.С., Бектурганова А.А.

ПРОБЛЕМА РАЦИОНАЛЬНОГО ИСПОЛЬЗОВАНИЯ МОЛОЧНОЙ СЫВОРОТКИ
18 Сағымбаева Д.Е., Сағынбай А.С., Хастаева А.Ж.,Рахимжанова А.М.

СҮЗБЕ САПАСЫН БАҒАЛАУ
19 Таукенов Д.М., Нұрманова А.Д.,Бектурганова А.А.

СҮЗБЕ ӨНІМДЕРІНІҢ САПАСЫН АРТТЫРУ ҮШІН ІС-ШАРАЛАР ӘЗІРЛЕУ
20 Темиржанов Д.С., Өмірзақ Б.С.,Тыкежанова Г.М., Байрон Л.Ж.,

МИКРОБИОЛОГИЧЕСКИЕ ИЗУЧЕНИЕ MEDUSOMYCES GISEVIІ
21 Тулепбеков Р. Е., Агедилова М.Т., Турабаева А.Е.,

ҚҰРАМА ЖЕМ НЕГІЗІНДЕ ҚҰС ШАРУАШЫЛЫҒЫНА ЖАҢА АЗЫҚТЫҚ ЖЕМ ДАЙЫНДАУ
22 Бурлибаева Т.Д., Хастаева А.Ж., Туреханова Г.И.

АНАЛИЗ ПРЕДПОЧТЕНИЯ ПОТРЕБИТЕЛЕЙ МОРОЖЕНОГО
23 Бекболатова М.Е., Машанова Н.С.

АНАЛИЗ БАРЬЕРОВ И ВЫЗОВОВ ПРИ ВНЕДРЕНИИ ВТОРИЧНЫХ РАСТИТЕЛЬНЫХ РЕСУРСОВ В ХЛЕБОПЕЧЕНИЕ:

ПЕРСПЕКТИВЫ И ПРЕПЯТСТВИЯ
24 Ерғалиев Ж.Т., Умбаталиев Н.А.

ӘМБЕБАП ГЕЛИОКЕПТІРГІШ ҚОНДЫРҒЫСЫНЫҢ ЭКОЛОГИЯЛЫҚ ҚАУІПСІЗДІГІН НЕГІЗДЕУ

Профессор-оқытушылар құрамынан, магистранттардан, студенттерден, шақырылған қонақтардан 30 адам қатысты. Секциялық халықаралық конференция мүшелері конференция жұмысының қорытындысы бойынша сөз сөйлеген және жеңімпаз атанған кандидатураларды бірауыздан мақұлдады. Жеңімпаздарға 1, 2, 3 дәрежелі дипломдар табысталды:

Номинациялар Қатысушының аты-жөні
1 дәрежелі Диплом Пак Ж.Д.,

Жұмахан А.Е.
2 дәрежелі Диплом Жиеней А.Е.

Сағымбай А.С..Сағымбаева Д.Е.

Темиржанов Д.С., Өмірзақ Б.С.

Құрал А.А.
3 дәрежелі Диплом Бурлибаева Т.Д

Исенгазиева А.Қ.

Бекетова М.А.

Аубакирова А.К.

Дуанбай А.Б.

Тулепбеков Р.Е.