*Қ. Құлажанов атындағы Қазақ технология және бизнес университеті келесі білім беру бағдарламалары бойынша 1 курсқа студенттерді қабылдауды жүзеге асырады: 6в02101 Графикалық дизайн, 6В02102, 6В02103 сән дизайны, 6В02104 Сәулеттік дизайн, 6в04103 Есеп және аудит, 6В04105 Менеджмент, 6в04107 Мемлекеттік және жергілікті басқару, 6В04108 Қаржы, 6в04110 Экономика, 6в05112 Биотехнология , 6в05213 экология, 6в06114 Ақпараттық жүйелер, 6В06115 it-менеджмент, 6в07116 Автоматтандыру және басқару, 6в07117 Органикалық заттардың химиялық технологиясы, 6в07219 Технологиялық машиналар мен жабдықтар, 6в07231 тау-кен дело: физика-химиялық геотехнология, 6В07218 тау-кен дело: пайдалы қазбалар кен орындарын ашық және жерасты игеру, 6в07220 азық-түлік өнімдерінің технологиясы (салалар бойынша), 6в07222 мұнай-газ дело: Мұнай және газ кен орындарын игеру және пайдалану, 6в07223 қайта өңдеу өндірістерінің технологиясы (салалар бойынша), 6В07224 жеңіл өнеркәсіп бұйымдарының технологиясы және конструкциясы, 6в07525 Стандарттау және сертификаттау (салалар бойынша), 6в11126 Мейрамхана дело және қонақ үй бизнесі, 6В11127 Туризм, 6В11128 IT – қызмет көрсету саласындағы технологиялар, 6В11129 Халықаралық туризм, 6В11230 тіршілік қауіпсіздігі және қоршаған ортаны қорғау. Екі дипломдық білім беру жүйесі және магистратура жұмыс істейді. Университетте технология және бизнес саласындағы 13 мамандық бойынша колледж жұмыс істейді. Басқа қалалықтар үшін жатақхананың жаңа ғимараты ұсынылады. Телефондар: +7(7172) 57 88 15, +7 708 425 06 60, +7 701 602 53 53

КазУТБ в СМИ

Салауатты тамақтану саласындағы инновациялық технологиялар.

2023 жылғы 6 желтоқсанда сағат 11.00-де "Технология және стандарттау" кафедрасы "Салауатты тамақтану саласындағы инновациялық технологиялар" тақырыбында дөңгелек үстел өткізді. Ол жерде "Технология және стандарттау" кафедрасының қауымдастырылған профессоры, PhD – А.Ж. Хастаева презентация жасады. Оның жұмысына Қазақ технология және бизнес университетінің және Астана қаласындағы Қазақ ұлттық аграрлық зерттеу университетінің өкілдері қатысты. Іс-шара отандық астық сусындарын өндіруге арналды. Дөңгелек үстелге қатысушылардың пікірінше, Қазақстанда түрлі сапалы өнім шығару үшін барлық жағдайлар мен шикізат бар. Жас ғалымдарға қолдау көрсеу керек және ғылымды өндіріске енгізу қажет.

Уақыт Дөңгелек үстел бағдарламасы
11.30-11.00 Қатысушыларды тіркеу
11.00-11.05 Ашылуы. «Технология және стандарттау» кафедрасының меңгерушісі, т.ғ.к. Байтукенова С.Б. алғы сөзі
11.05-11.15 2021-2023жж. аралығында ҚР АШМ БНҚ ҒТБ шеңберінде орындалған «Омега-3 полиқанықпаған май қышқылдарымен байытылған астық сусындарын өндіру технологиясын әзірлеу» ғылыми жобасының зерттеу нәтижелері – «Технология және стандарттау» кафедрасының қауым.профессоры, PhD – Хастаева А.Ж.
11.15-11.25 «Астық сусындарын өндіру үшін бастапқы шикізат ретінде дәнді дақылдарды таңдау негіздемесі» - техника және технология магистрі, Қабдолова А.М. (online)
11.25-11.35 «Өсімдік сусындарын өндіру технологиясын әзірлеу» - Қазақ ұлттық аграрлық зерттеу университетінің докторанты Мыржықбаева А.Д.
11.35-11.45 «Өсімдік сусындарын Омега-3 полиқанықпаған май қышқылдарымен байыту» - Қазақ ұлттық аграрлық зерттеу университетінің докторанты Байхожаева Б.Ә.
11.45-11.55 «Тәуекелдерді бағалауды ескере отырып, астық сусындарын өндіру кезіндегі қауіпсіздік көрсеткіштеріне әсер ететін факторларды анықтау. Астық сусындарын өндіруге арналған ХАССП жоспарын әзірлеу» – С. Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық зерттеу университетінің докторанты Сериков А.Ж.
11.55-12.05 Талқылау және пікірталас
12.05-12.15 Қорытындылау
12.15-12.25 Әзірленген астық сусындарына дегустация жасау
12. 25-12.30 Дөңгелек үстелге қатысқан спикерлерге сертификаттар табыстау
12.30 Жалпы фотоға түсу